Ce este un fișier?

Un fișier este un container într-un sistem informatic pentru stocarea informațiilor. Fișierele utilizate în computere sunt similare ca caracteristici cu cele ale documentelor pe hârtie utilizate în fișierele de bibliotecă și de birou.

Ce este un fișier?

Ce înseamnă fișier?

Un fișier este un container într-un sistem informatic pentru stocarea informațiilor. Fișierele utilizate în computere sunt similare ca caracteristici cu cele ale documentelor pe hârtie utilizate în fișierele de bibliotecă și de birou. Există diferite tipuri de fișiere, cum ar fi fișiere text, fișiere de date, fișiere directoare, fișiere binare și grafice, iar aceste tipuri diferite de fișiere stochează diferite tipuri de informații. Într-un sistem de operare computer, fișierele pot fi stocate pe unități optice, hard disk sau alte tipuri de dispozitive de stocare.

Fișierul Techopedia Explains
În majoritatea sistemelor de operare, un fișier trebuie să aibă un nume unic într-un anumit director de fișiere. Cu toate acestea, în timpul creării unui nume de fișier, anumite caractere sunt considerate ilegale și, prin urmare, nu pot fi utilizate. Un nume de fișier este format dintr-un nume cu un sufix, care este cunoscut și ca extensie de fișier. Extensia fișierului este de două până la patru caractere după punctul din numele complet al fișierului. Extensia de fișier ajută la identificarea tipului de fișier, a formatului de fișier și a atributelor asociate fișierului.

Majoritatea sistemelor informatice moderne oferă măsuri de securitate sau de protecție împotriva coruperii sau deteriorării fișierelor. Datele conținute în fișiere pot varia de la informații generate de sistem la informații specificate de utilizator. Gestionarea fișierelor se face cu ajutorul sistemelor de operare, a instrumentelor terțe sau se face manual uneori cu ajutorul utilizatorului.

Operațiile de bază care pot fi efectuate pe un fișier sunt:

  1. Crearea unui nou fișier
  2. Modificarea datelor sau a atributelor fișierului
  3. Citirea datelor din fișier
  4. Deschiderea fișierului pentru a face conținutul disponibil altor programe
  5. Scrierea datelor în fișier
  6. Închiderea sau încheierea unei operațiuni de fișier
  7. Pentru a citi sau modifica datele dintr-un fișier, este necesar un software specific asociat cu extensia fișierului.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow