China banează copii să joace jocuri video online în timpul săptămânii

China a interzis jucătorilor online cu vârsta sub 18 ani să joace în timpul săptămânii și și-a limitat jocul la doar trei ore în majoritatea weekendurilor, marcând o escaladare semnificativă a restricțiilor asupra industriei masive a jocurilor din țară.

China banează copii să joace jocuri video online în timpul săptămânii
Începând din această săptămână, minorilor li se va permite doar o oră de joacă între orele 20:00 și 21:00 vineri, în weekend și de sărbătorile legale, potrivit unei declarații a organului de supraveghere chinez - Administrația Națională a Presei și Publicațiilor (NPPA) - care a fost postată de agenția de știri de stat Xinhua, luni.
Miscarea reprezintă o înăsprire imensă a limitelor anterioare stabilite de agenție în 2019, care a limitat jocul la 90 de minute în timpul săptămânii și la trei ore în weekend pentru copii. Autoritățile au declarat că restricțiile au fost puse în aplicare pentru a preveni tinerii care devin dependenți de jocurile video.
NPPA a remarcat săptămâna aceasta că regulile au fost emise „la începutul noului semestru [școlar], punând cerințe specifice pentru prevenirea dependenței de jocurile online și protejarea creșterii sănătoase a minorilor”.

Investitorii au reacționat rapid. NetEase ( NTES ) a scăzut cu 3,4% luni în timpul orelor de tranzacționare obișnuite din New York. Tencent ( TCEHY ) a suferit aproximativ aceeași scădere în Hong Kong marți, înainte de a crește cu 1,6%.

La o conferință de presă, luni, un purtător de cuvânt al NPPA a spus că noile borduri stricte răspund la plângerile părinților.
„Mulți părinți au spus că dependența adolescenților de jocurile online le-a afectat grav studiile și sănătatea fizică și mentală, ducând la o serie de probleme sociale, făcând mulți părinți să sufere”, a declarat reprezentantul neidentificat, potrivit unui raport al Xinhua.
În ultimii ani, guvernul chinez a implementat un sistem de înregistrare care cerea persoanelor care jucau jocuri pe computer să facă acest lucru sub numele lor reale, permițând companiilor să le verifice.
În această săptămână, a reiterat această politică, NPPA menționând că „întreprinderile de jocuri online nu vor furniza servicii de jocuri sub nicio formă ... utilizatorilor care nu s-au înregistrat sau s-au conectat cu numele lor reale”.

Într-o declarație, marți, Tencent a declarat că a lucrat la „diverse noi tehnologii și funcții pentru protecția minorilor” din 2017.
"Acest lucru va continua, deoarece Tencent respectă cu strictețe și pune în aplicare în mod activ ultimele cerințe din partea autorităților chineze", a adăugat compania.
Tencent a remarcat anterior că suma veniturilor pe care le câștigă din minorii care joacă jocuri este relativ mică. În cea mai recentă prezentare a câștigurilor sale , a spus că jucătorii sub 16 ani au reprezentat doar 2,6% din încasările brute de jocuri din China.
Martin Lau, președintele companiei, a mai spus la acea vreme că „vor exista o mulțime de noi reglementări, dar suntem destul de încrezători că putem respecta”.
Gigantul tehnologic chinez făcuse deja titluri la începutul acestei luni pentru că anunța limite asupra timpului pe care minorii îl pot petrece jucând jocurile online ale companiei, precum popularul titlu „Onoarea Regilor”.
Conform acestor reguli, minorii puteau juca doar două ore în vacanță și o oră în alte zile.

 

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow