Contraprocesul lui Elon Musk pe Twitter va avea loc până vineri, pe măsură ce acrimonia crește

Twitter Inc (TWTR.N) și Elon Musk, care se dau în judecată unul pe celălalt pentru efortul celui mai bogat om din lume de a renunța la fuziunea lor de 44 de miliarde de dolari, nici măcar nu s-au pus de acord asupra cât de mult să spună publicului despre disputa lor.

Contraprocesul lui Elon Musk pe Twitter va avea loc până vineri, pe măsură ce acrimonia crește

Conform Reuters, Twitter Inc (TWTR.N) și Elon Musk, care se dau în judecată unul pe celălalt pentru efortul celui mai bogat om din lume de a renunța la fuziunea lor de 44 de miliarde de dolari, nici măcar nu s-au pus de acord asupra cât de mult să spună publicului despre disputa lor.

Președintele judecătorului, cancelarul Kathleen McCormick de la Delaware Chancery Court, a decis miercuri că contraprocesul lui Musk va fi făcut public până în după-amiaza zilei de 5 august, cu două zile mai târziu decât dorea Musk.

Contraprocesul lui Musk poate fi eliberat de îndată ce joi, potrivit unei persoane familiare, dar care nu este autorizată să discute cazul.

McCormick a hotărât după ce Twitter, cu sediul în San Francisco, l-a acuzat pe Musk că a încercat să-și elibereze contraprocesul de 163 de pagini, miercuri, fără a-i oferi șansa de a redacta sau de a închide informațiile confidențiale despre companie.

Câteva ore mai târziu, avocații lui Musk au răspuns, acuzând Twitter că încearcă să îngroape „partea poveștii pe care nu dorește să fie dezvăluită public” și subminează dreptul constituțional al primului amendament al publicului de a ști despre ce argumentează ambele părți.

Twitter a primit o copie a contraprocesului pe 29 iulie și a spus că regulile instanței îi permiteau cinci zile lucrătoare pentru a lucra la redactări. Musk a spus că trei zile lucrătoare sunt suficiente.

Disputa evidențiază acrimonia dintre Twitter și Musk, care este și directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla Inc (TSLA.O) .

Musk a fost de acord să cumpere Twitter pe 25 aprilie, dar a încercat să renunțe pe 8 iulie fără a plăti o taxă de despărțire de un miliard de dolari, invocând eșecul Twitter de a oferi detalii despre prevalența conturilor bot și spam.

Twitter l-a dat în judecată patru zile mai târziu, acuzându-l că a sabotat fuziunea pentru că nu-i mai servea intereselor și cerând să finalizeze fuziunea.

Un proces pe 17 octombrie este programat. Twitter a emis săptămâna aceasta zeci de citații către bănci, investitori și firme de avocatură care au susținut oferta lui Musk, în timp ce Musk a emis citații pentru consilierii Twitter de la Goldman Sachs și JPMorgan.

Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 USD per acțiune, spunând că crede că ar putea fi o platformă globală pentru libertatea de exprimare.

Acțiunile Twitter s-au închis cu 2 cenți la 41,00 USD miercuri.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow