Cum instalezi Windows 10? - Romana

Cum instalezi Windows 10 pe PC sau laptop, folosind un fisier ISO, stick USB, ori DVD.

Cum instalezi Windows 10? - Romana

Descarca Windows 10

https://www.microsoft.com/ro-ro/software-download/windows10 (versiunea originala, care are nevoie de o cheie pentru activare, oficiala)

https://igetintopc.com/category/operating-systems-os/ (versiuni piratate, cheie premium inclusa) 

Cerințe minime pentru Windows 10

Înainte de a instala Windows 10, citește secțiunea de Specificații și cerințe de sistem Windows 10 de pe site-ul Microsoft și verifică cerințele de sistem. Windows 10 are nevoie de următoarele:

  • Procesor sau System on a Chip (SoC): 1 GHz sau mai rapid, cu un nucleu sau mai multe, compatibil cu Windows 10
  • RAM: 1 gigabyte (GB) pentru versiunea pe 32 de biți sau 2 GB pentru cea pe 64 de biți
  • Spațiu liber pe disc: 32 de GB sau mai mult, atât pentru pentru versiunea pe 32 de biți, cât și pentru cea pe 64 de biți. Pentru cea mai bună experiență de utilizare, este preferabil să ai liberi 60 GB sau mai mult
  • Placă grafică: placă video cu suport Microsoft DirectX 9
  • Un ecran cu o rezoluție minimă de 800 x 600 pixeli

Cum instalezi Windows 10 de pe un DVD, stick de memorie USB sau fișier ISO

Pornește-ți calculatorul sau mașina virtuală folosind discul de instalare, stick-ul de memorie USB sau fișierul ISO pe care l-ai creat cu kit-ul de instalare pentru Windows 10. În câteva secunde, vezi un mesaj rapid care-ți spune să apeși orice tastă pentru a continua. Fă asta și este afișat logoul Windows 10, iar expertul de instalare este încărcat.

Ghidul Windows 10 Setup te întreabă ce limbă, oră și tip de tastatură vrei să folosești. Fă alegerile pe care le preferi și apoi apasă pe Next (Următorul).

Apasă pe Install now (Instalați acum) pentru a porni instalarea Windows 10.

Procesul de instalare pornește în câteva secunde și îți cere să introduci cheia de produs pentru Windows 10. Scrie-o și apasă pe Next (Următorul). Dacă reinstalezi Windows 10, alege că nu ai o cheie de produs (“I don’t have a product key”) și copia ta de Windows 10 va fi activată automat mai târziu. De asemenea, poți face o instalare pe curat, fără o cheie de produs, dacă dai clic pe “I don’t have a product key” (Nu am cheie produs).

Alege ce ediție de Windows 10 vrei să instalezi, de la Windows 10 Home la Windows 10 Education sau Windows 10 Pro. Dacă vrei să afli mai multe despre diferitele ediții și versiuni ale acestui sistem de operare, citește Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul.

Sunt afișați termenii de licențiere pentru Windows 10. Bifează caseta pentru “I accept the license terms” (Accept termenii și condițiile) și apasă pe Next (Următorul).

Trebuie să alegi tipul instalării pe care vrei să o faci. Dacă vrei să instalezi Windows 10 de la zero, apasă pe “Custom: Install Windows only (advanced)” (Instalare personalizată de Windows). Altfel, alege “Upgrade".

Ți se cere să alegi unde vrei să instalezi Windows. Alege unitatea de stocare sau partiția pe care vrei să o folosești pentru Windows 10 și apasă pe Next (Următorul). Dacă ai nevoie să configurezi partițiile într-un mod anume, nu ezita să folosești instrumentele disponibile pentru a crea noi partiții, a le șterge pe cele vechi (ș.a.m.d.), înainte de a apăsa pe Next (Următorul).

Ghidul de instalare petrece câteva minute pentru a copia toate fișierele necesare și apoi instalează Windows 10. Se vor instala și actualizări de sistem, dacă este disponibilă o conexiune la internet pentru această activitate. Pe un calculator cu o unitate SSD, această etapă este surprinzător de rapidă.

După ce este gata instalarea, Windows 10 Setup repornește sistemul cel puțin o dată, pentru a executa scripturile pentru configurarea inițială. Ai răbdare și așteaptă ca procesul să se finalizeze. Dacă vezi fereastra de mai jos, poți anula așteptarea de câteva secunde, pentru a reporni imediat, apăsând Restart now (Repornește acum).

Pe parcursul așteptării, Windows 10 îți arată starea activităților pe care le execută, pentru a ști dacă progresează sau nu.

Gata! Windowsul este instalat, va trebui doar sa il mai personalizezi si sa urmezi pasii impusi de Microsoft.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow