image
Confidențialitatea browserului tău nu este bună. Modificați aceste setări în Chrome, Firefox, Brave și multe altele

Confidențialitatea browserului tău nu este bună. Modificați aceste setări în Chrome, Firefox, Brave și multe altele

FilipGFX date_range31.08.2021, 22:02 chat_bubble_outline0 remove_red_eye57

Confidențialitatea este acum o prioritate în rândul producătorilor de browsere, dar este posibil ca aceștia să nu meargă atât de departe cum doriți în combaterea urmăritorilor omniprezenți ai industriei publicitare de pe web. Iată o privire asupra modului în care puteți obține setările de confidențialitate pentru a depăși această urmărire online.

Probleme precum scandalul Cambridge Analytica de la Facebook au ridicat protecția confidențialității pe lista de priorități din Silicon Valley, arătând modul în care companiile compilează raze de date pe măsură ce parcurgeți internetul. Scopul lor? Pentru a crea un profil de utilizator bogat detaliat, astfel încât să puteți deveni ținta unor reclame mai precise, care pot fi făcute clic și, astfel, profitabile.

Apple și Google se află într-un război pentru web, Google împingând agresiv un web interactiv pentru a rivaliza cu aplicațiile native și Apple se mișcă mai încet - în parte, din motive de îngrijorare, aceste noi funcții vor agrava securitatea și vor fi enervante pentru utilizatori. Confidențialitatea adaugă o altă dimensiune concurenței și deciziei browserului dvs.

 

Pentru toate browserele enumerate aici, vă puteți oferi un impuls de confidențialitate schimbând motorul de căutare implicit. De exemplu, încercați DuckDuckGo. Deși rezultatele căutării sale pot să nu fie la fel de utile sau de profunde ca cele ale Google, DuckDuckGo este un favorit de lungă durată în rândul persoanelor interesate de confidențialitate pentru refuzul său de a urmări căutările utilizatorilor.

Alte opțiuni universale care sporesc confidențialitatea includ dezactivarea urmăririi locației browserului și a funcțiilor de completare automată a motorului de căutare, dezactivarea completării automate a parolei și ștergerea regulată a istoricului de navigare. Dacă doriți să vă duceți confidențialitatea la nivelul următor, vă recomandăm să încercați una dintre rețelele private virtuale pe care CNET le-a analizat cu toate browserele. (De asemenea, puteți verifica rezumatul nostru de VPN-uri bazate pe browser pentru a încerca.)

folder_openCuvinte cheie

Similare

Similare

Comentarii (0)

comment Niciun comentariu încă

Puteți fi primul care scrie un comentariu la postare!Adaugă un comentariu