image
Microsoft ar urma să cumpere Discord pentru suma de 10 miliarde de dolari

Microsoft ar urma să cumpere Discord pentru suma de 10 miliarde de dolari

FilipGFX date_range31.08.2021, 22:35 chat_bubble_outline0 remove_red_eye53

E drept că serviciul nu e neapărat axat pe gaming, ci în ultima vreme e folosit pur şi simplu pentru comunicare, ba chiar şi pentru a face temele la şcoala de acasă. Ce ştim despre tranzacţie aflaţi mai jos.

Microsoft s-ar fi întâlnit cu reprezentanţii Discord, pentru a discuta despre o achiziţie contra sumei de 10 miliarde de dolari. Jason Citron şi San Vishnevskiy au fondat Discord în 2015, ca o platformă de chat pentru gameri. Serviciul este gratuit şi oferă comunicare prin voce, video şi text. Are o interfaţă intuitivă şi integrare în toate jocurile importante. Userii pot afişa şi numele jocului pe care îl joacă. Pe lângă latura pozitivă a sa există şi o porţiune de istorie mai întunecată, serviciul fiind folosit de extrema dreaptă din SUA pentru a organiza marşuri, precum cel din Virginia în 2017.

 
De la acel incident, Discord a trecut printr-o curăţenie generală şi şi-a luat misiunea de a fi mai… incluziv. Discord a avut un an de foc în 2020, fiind bombardat cu o creştere de trafic uriaşă. Mulţi oameni au stat acasă, au comunicat, s-au jucat mai mult şi au socializat în siguranţă. În plus Discord a devenit loc de adunare pentru comunităţi Black Lives Matter, făcut teme, ba chiar şi cenacluri literare. 2020 a fost un an de rebranding de la hub de gaming la “a place to talk”. Nu mai vorbim aici de faptul că mai toţi gamerii celebri şi vedetele eSports folosesc Discord zilnic.

Acum 3 ani a fost un moment viral, când streamerul Ninja l-a învăţat pe rapperul Drake cum să îşi creeze un cont Discord. Discord are 140 de milioane de utilizatori pe lună şi a generat 100 de milioane de dolari venituri în 2020. La bursa compania este evaluată la 7 miliarde de dolari. Microsoft deţine şi Skype şi ar putea fuziona cele două servicii într-unul singur, deşi nu ar fi cea mă înţeleaptă decizie. Ce e sigur e că am vedea Discord integrat în serviciile sale Xbox.

folder_openCuvinte cheie

Similare

Similare

Comentarii (0)

comment Niciun comentariu încă

Puteți fi primul care scrie un comentariu la postare!Adaugă un comentariu