image
Google Plus a fost inchis

Google Plus a fost inchis

FilipGFX date_range05.09.2021, 12:51 chat_bubble_outline0 remove_red_eye28

Google Plus a fost una dintre încercările companiei americane în a pune bazele unei rețele sociale care să rivalizeze cu Facebook. Au împins aplicația pe toate smartphone-urile Android, au încercat să-i aducă diferite tips & tricks, integrare în search etc.

Rezultatele nu au fost cele sperate de către Google și acum pregătesc închiderea Google Plus pentru publicul larg. Înțeleg că o versiune dezvoltată pentru companii va rămâne în picioare și va primi funcții noi în viitor.

Culmea este că Google închide tentativa sa de rețea socială după ce a descoperit că anumite informații au fost accesate de către aplicațiile third party printr-o scăpare din API-ul Google Plus. Erau accesat date ce nu erau făcute publice (nume și prenume, mail, ocupație, sex și vârstă). Ei spun că nu ar fi fost la vedere și date din postări. Au descoperit asta prin martie 2018, dar nu au informat pe nimeni până de curând.

Au preferat să închidă Google Plus, în loc să-l țină în picioare. Acum nu știu de când intră în vigoare, momentan îmi pot accesa profilul. Am observat că erau persoane ce-mi dădeau + la postările ce le urcam din site, o activitate cât de mică mai era pe acolo. Cu această ocazie am descoperit că aveam 3839 persoane interesate. :)

Singurul produs pe care Google l-a închis și am regretat a fost Google Reader. Noroc că între timp a apărut Feedly și-l suplinește cu succes. Sunt sigur că nu vor închide Gmail, Docs, Photo și YouTube și nu-mi fac griji pentru alte soluții de gen.

folder_openCuvinte cheie

Similare

Similare

Comentarii (0)

comment Niciun comentariu încă

Puteți fi primul care scrie un comentariu la postare!Adaugă un comentariu