Sunt protejat de hackeri dacă am un antivirus?

Dacă nu aveți încă un antivirus instalat pe calculator sau laptop (sau dispozitiv mobil) trebuie să știți că aceste echipamente sunt foarte vulnerabile, iar azi securitatea online devine un subiect extrem de fierbinte. Un soft antivirus se ocupă cu detectarea și eliminarea programele malware, de cele mai multe ori denumite „viruși”.

Sunt protejat de hackeri dacă am un antivirus?
Software-uri de securitate, cum ar fi anti-malware și antivirus, sunt implementate pentru a proteja împotriva atacurilor rele ale hackerilor.
Cu toate acestea, ele mai pot da erori false.
Deci, ce poți face ca sa te protejezi?
Asigura-te ca toate software-urile sunt actualizate la timp, de la sistemul de operare pana la anti-virus.

Instalarea unui antivirus bun este primul pas pentru a proteja calculatorul împotriva hackerilor. Dacă nu știți, antivirusul nu este altceva decât un software specializat în detectarea și, eventual, eliminarea virușilor din calculator.

Pe piață există programe antivirus gratuite, dar și la plată: cele gratuite oferă un grad suficient de protecție împotriva virușilor; programele antivirus la plată oferă funcții suplimentare, cum ar fi abilitatea de a utiliza managerul de parole în care să păstreze parolele conturilor, să se utilizeze niște instrumente pentru a apăra împotriva accesului neautorizat la microfon și camera web a PC-ului și așa mai departe. Indiferent dacă alegeți să utilizați un antivirus gratuit sau să achiziționați unul, nu uitați să îl actualizați constant și să scanați în mod regulat pentru a verifica starea de securitate a PC-ului.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow