Twitter testează caracteristica de securitate pentru a reduce abuzul

Twitter lansează o funcție care speră că va ajuta la combaterea abuzului și a trollingului, ambele devin probleme uriașe pentru platformă.

Twitter testează caracteristica de securitate pentru a reduce abuzul

Modul sigur va semnala conturile folosind discursuri instigatoare la ură sau bombardând oamenii cu comentarii neinvitate și le va bloca timp de șapte zile.

Funcția va funcționa automat odată activată, eliminând sarcina utilizatorilor de a face față tweet-urilor nedorite.

Va fi testat inițial pe un grup mic de utilizatori.

Funcția poate fi activată în setări, iar sistemul va evalua atât conținutul tweet-ului, cât și relația dintre autorul tweet-ului și răspuns. Conturile care sunt urmărite de utilizator sau cu care interacționează frecvent nu vor fi blocate automat.

Katy Minshall, șeful politicii publice din Marea Britanie, a declarat: „Deși am luat măsuri pentru a le oferi oamenilor mai mult control asupra experienței lor de securitate Twitter, există întotdeauna mai multe de făcut.

„Introducem modul sigur, o caracteristică care vă permite să reduceți automat interacțiunile perturbatoare pe Twitter, ceea ce, la rândul său, îmbunătățește starea conversației publice.”

Ca și alte platforme de social media, Twitter se bazează pe o combinație de moderare automată și umană.

Deși nu a spus oficial niciodată câți moderatori umani folosește, un raport din 2020 al New York Business School NYU Stern a sugerat că are aproximativ 1.500 de a face față celor 199 de milioane de utilizatori zilnici de Twitter din întreaga lume.

Un studiu recent realizat de Facts Against Hate din partea guvernului finlandez referitor la discursul instigator la ură a constatat că Twitter a fost „cel mai rău gigant tehnologic” când a fost vorba de discursul instigator la ură.

Răspunsul, potrivit autoarei studiului, dr. Mari-Sanna Paukkeri, este folosirea sistemelor de inteligență artificială create de om.

„Există atât de multe moduri diferite de a spune lucruri rele și este știința rachetelor să construiască instrumente care le pot identifica”, a spus ea.

Pur și simplu evidențierea anumitor cuvinte sau fraze, tehnică pe care se bazează multe rețele de socializare, nu a fost suficientă, a adăugat ea.

Pe lângă combaterea abuzului de platformă, Twitter a devenit mai hotărât să combată dezinformarea. În august, a colaborat cu Reuters și Associated Press pentru a demonta informațiile înșelătoare și a împiedica răspândirea acestora.

El a prezentat anterior Birdwatch, un sistem de moderare a comunității care le-a permis voluntarilor să eticheteze tweet-urile pe care le-au găsit inexacte.

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow