Viata Reginei Marii Britanii (1926-2022)

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decedat la vârsta de 96 de ani la Palatul Balmoral din Scoţia, reşedinţa ei de vară favorită. Fiul ei cel mai mare, Charles, este acum rege.

Viata Reginei Marii Britanii (1926-2022)

Pe vremea când era încă prințesă, Elisabeta s-a adresat viitorilor săi supuși din Commonwealth cu ocazia celei de-a 21-a aniversări, în 1947, cu următoarele cuvinte: ”Vă promit tuturor că toată viața mea, lungă sau scurtă, vă voi sluji pe voi și marea familie imperială din care facem parte cu toții”.

Prințesa a înregistrat scurtul discurs, conținând motto-ul vieții sale, în timpul unei călătorii la Cape Town. A ştiut să întrebuințeze cu succes nu doar radioul, ci și alte mass-media moderne, fiind, de pildă, prima regină a cărei încoronare a fost transmisă la televiziune, în 1953. Un eveniment mondial.

Regina a participat la zeci de mii de întâlniri, a efectuat sute de călătorii în străinătate și a zâmbit întotdeauna, fără a face niciodată declarații politice – chiar dacă știa întotdeauna ce se întâmplă, după cum avea să povestească fostul premier britanic Margaret Thatcher. ”Are o cunoaștere excelentă a evoluțiilor actuale și o experiență extraordinară. Sfaturile și recomandările suveranei sunt întotdeauna precise. În calitate de prim-ministru, am beneficiat mult de acest lucru”. 

Un videoclip despre Viata Reginei:

Care este reacția ta?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow